trials_pimp

Call Of Duty Modern Warfare 2

17 posts in this topic

I cant get my game to let me play online.

Game loads, downloads game settings and then I select a game.

Then it will just sit there, counts up from 0-100% then says waiting for more players, then repeats.

Each time im the only player in the Lobby, and it will just keep cycling.

I have tried resting my router, and shouting at it.

Im out of ideas.

Help please

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got correct ports open on your router?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dont know what that means, im no computer whizz.

All I know is it worked fine for ages, then suddenly stopped working.

How do I open ports in my router?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I dont know what that means, im no computer whizz.

All I know is it worked fine for ages, then suddenly stopped working.

How do I open ports in my router?

With a screwdriver. :giggle:

Share this post


Link to post
Share on other sites
With a screwdriver. :giggle:

He he.

If it was working fine then stopped then its not your ports.

Its probably screwed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have this exact same problem and it is realy starting to piss me off it is only modern warfare 2 any other game i play online it is fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 ports you need to open. Can't think what numbers they are off the top of my head. Google it. access your router via your pc and open them there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does it say net type: open? my mate had this problem, can you still join peoples sessions in progress?

Share this post


Link to post
Share on other sites

NAT type not net type.

That shouldnt be the problem but if it is quick fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This happened to a couple of my mates, and basically it was because their NAT type was on strict.

Share this post


Link to post
Share on other sites
NAT type not net type.

That shouldnt be the problem but if it is quick fix.

same thing, its pretty much that problem

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know Leistonbmx used to 'Join Session in Progress' from 'Recent Players' list because he had a Strict NAT type.

Share this post


Link to post
Share on other sites
same thing, its pretty much that problem

Network Address Translation is not really the same as 'network' ;)

But generally, problems like that are NAT problems. My Netgear has recently started going from open to closed NAT types as per xbox live's diagnosis.

Do you know what type of router you have? We can always start with port forwarding and go from there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bit of a topic hijack, but i have similar problem.

Have an inventel orange livebox router thing, tried forwarding all the ports, enabling UPnP, phoning orange and loads of shit, still on moderate NAT and red connection with major lag :|

Any help appreciated :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Network Address Translation is not really the same as 'network' ;)

But generally, problems like that are NAT problems. My Netgear has recently started going from open to closed NAT types as per xbox live's diagnosis.

Do you know what type of router you have? We can always start with port forwarding and go from there.

oh my days, sorry i put net instead of nat, lmao..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bang on the money.

NAT, NET, NOT whatever type was strict.

Needed to change a setting in my router, not sure why it randomly changed, but works now

Nice one

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bit of a topic hijack, but i have similar problem.

Have an inventel orange livebox router thing, tried forwarding all the ports, enabling UPnP, phoning orange and loads of shit, still on moderate NAT and red connection with major lag :|

Any help appreciated :D

Dunno on that one. AFAIK, port forwarding should eliminate any NAT problems. The only thing I could suggest would be fiddling with the xbox settings. Perhaps enter the network info manually?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.