Sign in to follow this  
Followers 0
planet x alan

Rear brake terrible after tube replace.

6 posts in this topic

Yo. Since starting up trials again i've gone for the sharp grind and no tar method (I used to be more of a smooth rim and tar person back in the day). Got a puncture and after fixing it all up the rear brake is complete gash. Now i know exactly why this is, bits of rubber off the tyre yadda yadda yadda. What I don't know is the best way to rectify the problem and have a savage rear brake again.

I've tried:
Brake cleaner and a clean cloth and cleaned the rim and pads off
De greaser
Water

The brake is still pants and it's driving me insane :(

Help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Regrind, and sand your pads again. It's the only way in my opinion to get it working right again. Have you checked you've got your rear rim back in the same place as before? Might be slightly out of line

Edited by bing

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've always just used it, dragged my brake slightly...

Always worked in minutes for me

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

What Dan said.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What Dan said.

You confusing fruit cake!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
You confusing fruit cake!!
Don't feel loved I was talking about the other Dan.
3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.